Brandweer wijst KEI-studenten op gevaren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De brandweer wijst aankomende studenten dinsdag op de brandveiligheid van hun studentenkamers. Dit gebeurt op het terrein van sportcentrum ACLO.

“We hebben op het terrein een demo-container neergezet”, vertelt woordvoerder Harry Annen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Tijdens de demo’s laten we zien wat er bijvoorbeeld gebeurt als een spuitbus in het vuur terecht komt. Ook gaan we een zogenaamde vlam in de pan nabootsen”. Behalve de container is er ook een studentenkamer nagebouwd. “Onze demo-tent dient vandaag (dinsdag, red.) als studentenkamer met bierkratten en alles wat je in een reguliere studentenkamer verwacht”. Annen vertelt dat deelnemers in de tent een bril opgezet krijgen waardoor ze niks meer zien. “Met de bril op moeten ze proberen de uitgang te zoeken”.

De actie van de brandweer maakt deel uit van de campagne ‘Dare To Be Aware’ van de KEI-week. Met de campagne worden aankomende studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit gewezen op de gevaren die het studentenleven met zich meebrengt.

Beluister hieronder de reportage: