Bonnenregen bij alcoholcontrole Bommen Berend

Bij een grote alcoholcontrole tijdens de viering van Groningens Ontzet zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeventien mensen opgepakt. De controles vonden plaats op de Antonius Deusinglaan, Laan Corpus den Hoorn, Aweg en Zuiderpark.

Een 57-jarige Stadjer werd opgepakt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Bij de controle bleek hij een promillage van 1,75 in zijn bloed te hebben. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook een veertigjarige bromfietser raakte zijn rijbewijs kwijt. De beginnend bestuurder had een promillage van 1,15 in zijn bloed. In totaal werden zeventien mensen aangehouden voor rijden met teveel drank op.

Daarnaast kregen twee bestuurders kregen een prent uitgereikt omdat hun kenteken onleesbaar was. Ook werden twee bestuurders bekeurd omdat er een te donkere folie op het voorruit zat. Tijdens de controle maakte de politie gebruik van een politiewagen die met apparatuur kentekens kan uitlezen. Op deze manier kon men voor veertienhonderd euro aan openstaande boetes innen.