Arriva succesvol gestart met exploitatie Qliner 315

nieuws
Foto: busfoto.nl/foto/displayimage.php?pos=-1060

Vervoersbedrijf Arriva is succesvol gestart met de exploitatie van Qliner 315. Dat laat het bedrijf maandag weten.

“We zijn op 3 juli begonnen met het uitvoeren van de concessie”, vertelt woordvoerder Joyce Pieterman van vervoersbedrijf Arriva Nederland. “Op de eerste dag hebben we aan onze reizigers tussen Groningen en Lelystad ontbijtjes uitgedeeld, en eigenlijk kun je zeggen dat het gelijk vanaf het begin goed loopt”.

De zegsvrouw doelt daarmee op de inzet van materieel, het werken van de OV-chipkaartapparatuur en de reacties van het personeel. “We hebben de chauffeurs overgenomen van vervoersbedrijf Connexxion die voor 3 juli de concessie uitvoerden”. Toch zijn er ook een aantal klachten binnengekomen. “We hebben een aantal reacties binnengekregen over de aangepaste tarieven. Aan die prijsstijgingen kunnen wij echter niets doen. Deze zijn door de concessieverleners (OV-bureau Groningen Drenthe, Provinsje Fryslân en de provincie Flevoland, red.) vastgesteld.

Pieterman is benieuwd of de reacties straks in september ook positief blijven. “Je ziet dat het nu rustig is in onze bussen. Straks als in september studenten weer naar hun opleiding gaan, zal dat ook een toename van het aantal reizigers betekenen”.