Somalische gemeenschap in actie voor droogte Afrika

De Groningse Somalische gemeenschap komt in actie tegen de droogte in hun thuisland. De actievoerders proberen de Somaliërs in de provincie Groningen te verenigen om zo efficiënter geld te kunnen inzamelen.

De ernstige droogte in de hoorn van Afrika behoort tot een van de grootste humanitaire rampen ooit. De rampzalige gevolgen voor de getroffen gebieden zijn niet te overzien. De voedseltekorten, kindersterfte en uitdroging komen in Somalië extra hard aan door de instabiele politieke situatie in het land. Zo werden hulporganisaties tot vorige week geblokkeerd door terroristische groeperingen die veel invloed hebben in zuid Somalië.

Kleine Somalische gemeenschappen in de provincie Groningen zamelen vaak afzonderlijk geld in. Veel nieuwe Somalische immigranten zijn namelijk nog niet bekend met het concept giro 555. Ze voelen zich meer vertrouwd met het geld overmaken naar bekenden in hun thuisland.

Aanstaande vrijdag wordt er door de actievoerders om drie uur een actiemiddag georganiseerd die plaats zal vinden in buurtcentrum De Holm aan de Folkingestraat. Op deze bijeenkomst wordt besproken hoe meer geld ingezameld kan worden, en hoe het zal worden ingezet.