PvdA: vrijzone voor ondernemers in binnenstad

nieuws

De Partij van de Arbeid wil dat ondernemers in de binnenstad tijdelijk meer ruimte krijgen voor eigen initiatieven. De sociaal-democraten willen dat een gebied van zeven straten rondom Oosterstraat en Gelkingestraat aangewezen wordt als een soort vrijzone.

Het gebied kampt op dit moment al met de nodige leegstand. Als vanaf volgend jaar begonnen wordt met de aanleg van de tram, zal het voor ondernemers lastig worden om klandizie te trekken. De raadsleden Erica van Lente en Carine Bloemhoff willen dat de gemeente de zeven straten in de binnenstad aanwijst als een experimenteergebied, zoals ook een aantal jaar geleden is gebeurd met de Folkingestraat. De gemeentelijke regels zouden daar minder strikt moeten worden toegepast.

“Gebleken is dat de ondernemers veel goede ideeën hebben om de straten aantrekkelijker te maken. Die ideeën moeten we een kans geven” aldus de raadsleden.

Deel dit artikel:

  1. Als de Stadse PvdA oprecht begaan was met de ondernemers in de binnenstad, zouden ze die tram überhaupt niet aanleggen. Hoeveel is dit overschatte prestigeproject de PvdA-raadsleden waard? Er zijn genoeg betaalbare alternatieven om de bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren zónder dat de Stad jaren een bouwput is (en grote financiële risico’s loopt). Dit is slechts windowdressing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *