Gemeenteraad akkoord met steun aan Museum

De gemeenteraad is morrend akkoord gegaan met de lening van zeven ton aan het Groninger Museum. Dat is door een verbouwing in de problemen gekomen en kan zonder lening zijn schulden niet betalen.

Bijna alle fracties maakten duidelijk dat het de laatste keer moet zijn dat de gemeente het museum financieel uit de brand helpt. De SP en de VVD waren van mening dat directeur Kees van Twist de eer aan zichzelf moest houden door op te stappen. De andere partijen deelden die mening niet.

Het Groninger Museum is in de problemen gekomen omdat de grote renovatie veel duurder bleek dan vooraf berekend. Ook is het museum veel te optimistisch geweest met het berekenen van de inkomsten tijdens de verbouwing. De lening van de gemeente wordt in 20 jaar terugbetaald via een huurverhoging. Naast de lening van de gemeente heeft het museum ook nog een lening van zes ton gekregen van een bank.

Deel dit artikel: