Gemeente op zoek naar literaire talenten

nieuws
Foto: archief - sxc.hu/profile/11010010

De gemeente Groningen is op zoek naar literaire talenten die mee willen doen aan het Hendrik de Vriesstipendium 2011.

Voor de gemeente is talentontwikkeling een belangrijke doelstelling en daarom worden er sinds 1986 ieder jaar twee stipendia van elk zesduizend euro uitgereikt. Deze stipendia zijn bedoeld voor aanstormende talenten in de scheppende kunsten.

Aan de zoektocht van dit jaar stelt de gemeente wel een aantal voorwaarden. Zo moeten de deelnemers wonen of werken in Groningen, al enige tijd actief zijn in de literaire wereld en moest hij of zij op 1 januari van dit jaar jonger zijn dan 35 jaar. Een jury bestaande uit onder andere Ronald Ohlsen van de RUG en schrijver Lupko Ellen zullen het werk beoordelen.

In december wordt bekend welke twee talenten het stipendium krijgen toegekend. Hun werk zal uiteindelijk worden uitgegeven in de Hendrik de Vriesreeks dat uitgegeven wordt door Passage.