FC Groningen verliest van HSV

FC Groningen heeft zondagmiddag de oefenwedstrijd tegen de Duitse voetbalclub HSV verloren. In de Euroborg werd het 0 – 4 voor de Duitse subtopper.

Hamburger Sport-Verein begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de eerste helft in een doelpunt van Dennis Diekmeijer. Het team van Pieter Huistra kon in de eerste 45 minuten goed meekomen. Tim Matavz kreeg na een half uur spelen de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen nadat hij een strafschop kreeg toegekend, maar Matavz zag dat de doelman zijn schot wist te keren.

In de tweede helft was HSV heer en meester op het veld, en liet de FC het vooral in verdedigend opzicht afweten. Son Heung-Min, Mladen Petric en Marcell Jansen wisten voor de Duitse club raak te schieten.

De wedstrijd zondagmiddag stond overigens volledig in het teken van de Doe Een Wens Stichting Nederland. De totale opbrengst van het sportieve duel komt ten goede aan deze stichting.