Eind deze week weer radio op FM

nieuws
Foto: Dennis Groen - 112groningen.nl

Aan het eind van deze week zullen de publieke- en commerciële radio-omroepen die na het instorten van de zendmast in Hoogersmilde niet meer op de FM-band te beluisteren zijn, weer te horen zijn. Dat is woensdag bekendgemaakt.

In Assen wordt druk gewerkt aan het operationeel maken van een noodzendmast op de Johan Willem Frisokazerne. Het was de bedoeling dat deze mast er dinsdag al zou staan, maar vereiste bouwvergunningen bleken niet aangevraagd te zijn. Het bedrijf Noves, dat eigenaar is van de afgeknapte zendmast in Hoogersmilde, dacht geen vergunning nodig te hebben.

Nadat de gemeente Assen duidelijkheid had gekregen over een aantal veiligheidsaspecten werd woensdag de vergunning afgegeven en kon de mast aan het eind van de middag omhoog worden getrokken. KPN zet voor de komende dagen zo’n honderd mensen in die de zenders en antennes gaan plaatsen.