Dit jaar geen NK Sprint op ijsbaan Kardinge

sport
Foto: flickr.com/photos/spunter/

Het NK Sprint wordt dit jaar niet op de ijsbaan van Kardinge georganiseerd, maar op die van Thialf in Heerenveen. Dat heeft de KNSB dinsdag bekendgemaakt.

Het NK stond in de eerste versie van de wedstrijdkalender voor 27 en 28 december in Groningen gepland, maar is nu verhuisd naar 29 en 30 december in Heerenveen. “Waar dat mee te maken heeft is lastig uit te leggen”, laat een woordvoerder van Thialf weten. “Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat schaatsers en met name trainers het wedstrijdschema bekijken, en vervolgens denken, die dagen zijn niet geschikt. Een commissie van de KNSB bespreekt dat vervolgens en naar aanleiding hiervan kunnen veranderingen worden doorgevoerd. Vervolgens wordt gekeken welke accommodatie beschikbaar is, want wij zijn in deze slechts de accommodatieverschaffer”.

Behalve de verhuizing van het NK Sprint heeft de KNSB ook gesleuteld aan het NK Allround. Dit zou georganiseerd worden in december in Heerenveen maar verhuist naar het eerste weekeinde van februari 2012.