Bezoekers tevreden over horeca binnenstad

nieuws
Foto: flickr.com/photos/elsie/

De horeca in Groningen wordt erg goed gewaardeerd door de bezoekers van de binnenstad. Dat blijkt uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Van Bergen Niemand dat ruim zevenhonderd bezoekers om hun mening vroeg.

Uit het onderzoek blijkt dat driekwart van de gasten de kwaliteit van de bedrijven ‘goed’ of zelfs ‘uitstekend’ vindt. Tachtig procent van de bezoekers laat weten erg tevreden te zijn over de diversiteit van de horecabedrijven. Het meest tevreden zijn de bezoekers over de vriendelijkheid van de gastheren en vrouwen.

Kritiek is er ook. Zo kan volgens veertig procent van de ondervraagden de kwaliteit van toiletten in eetcafés en fastfoodrestaurants beter. Ook de kwaliteit van het terrasmeubilair kan beter. En daarnaast vinden de geïnterviewden dat de snelheid van het opnemen en uitserveren van bestellingen voor verbetering vatbaar is.

In het onderzoek was er speciale aandacht voor de horecaterrassen. Daaruit blijkt dat het terras van ’t Feithhuis aan het Martinikerkhof het meest populair is.