Arriva ontslaat dronken machinist

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De 44-jarige machinist die maandagochtend aangehouden werd omdat ze dronken een trein bestuurde is door vervoersbedrijf Arriva ontslagen. Dat laat woordvoerder Roos Zevenboom dinsdag weten.

De vrouw werd gecontroleerd toen ze een trein van Arriva bestuurde. Uit de controle bleek dat ze een alcoholpromillage van 1,0 in haar bloed had, terwijl slechts 0,5 is toegestaan. “We zijn hier heel erg van geschrokken”, vertelt woordvoerder Roos Zevenboom van het vervoersbedrijf. “Toen gisteren (maandag, red.) bekend werd dat de vrouw betrapt was hebben we haar direct geschorst en zijn we een intern onderzoek begonnen. Na overleg is besloten haar te ontslaan”.

De strenge maatregel heeft te maken met de duidelijke afspraken die het bedrijf met haar personeel gemaakt heeft. “Als machinist heb je een grote verantwoordelijkheid, en daar past alcohol absoluut niet bij”, aldus Zevenboom. De woordvoerder laat weten dat het personeel begripvol heeft gereageerd op de beslissing van de directie van het bedrijf.