Tennisvereniging Van Starkenborgh wil wereldrecord verbeteren

Met een bijzondere prestatie zijn ze bezig. Alwin Visker, Freek Stapel, Paul van Lier en Tjarco Reitsma van tennisvereniging Van Starkenborgh. Dinsdagochtend zijn ze namelijk begonnen met het wereldrecord tennissen.

“Het idee ontstond in 2009”, vertelt Dolph Spaak van de vereniging. “Ik ben toen eens rond gaan vragen hoe lang onze vereniging al bestond en toen bleek dat we in 2011 ons vijftig jarig bestaan konden vieren. Toevallig kwam ik op hetzelfde moment in een magazine een verhaal tegen van een aantal tennissers die een wereldrecordpoging tennissen ondernamen. En ik dacht gelijk, dat is wat voor ons”.

Met de vier tennissers werd contact opgenomen en zij waren gelijk enthousiast. “Alleen ontstond er het afgelopen jaar wel een probleem”, vertelt Spaak lachend. “Het record stond toen op 36 uur. Maar ondertussen was er in een ander land een nieuw record van 56 uur, 37 minuten en 13 seconden gevestigd. En dat moeten wij dus nu gaan verbeteren”.

Spaak is er van overtuigd dat de vier Van Starkenborgh-spelers het gaan halen. Dat beaamt tennisser Paul van Lier. “Dit is een eitje”, zegt hij terwijl hij de tennisbal naar zijn tegenspeler speelt. “Grootste tegenstander is de regen en de eventuele kou”. Het kwartet moet tot donderdagmiddag onafgebroken op de baan staan. Om de set mogen ze een paar minuten pauze nemen, maar slapen is er dus niet bij. “We laten hier aan het publiek ook niet een Wimbledon-wedstrijd zien. Het gaat op een gemoedelijk manier, om daarmee onze krachten te sparen voor de komende uren”, zegt Van Lier terwijl hij naar de klok kijkt die aangeeft hoe lang ze al op de baan staan. Nog ruim 52 uur terwijl hij energierijk de bal over het net smasht.