Studenten Hanzehogeschool organiseren duur ontbijt

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/remind

Een duur ontbijt. Dat is wat vier studenten van de Hanzehogeschool woensdag organiseren met het Inspiration Breakfast. Per stoel moet er namelijk vijfhonderd euro worden neergelegd. Maar daar staat wel tegenover dat dit geld volledig naar het goede doel gaat.

“Het is de tweede keer dat er een Inspiration Breakfast georganiseerd wordt”, vertelt Douwe Hooijena, één van de studenten. “Ik heb een project gevolgd met de Hanze University Foundation wat zich richtte op Afrika. En daar vroegen ze of wij als studenten er iets voor voelden om wederom een Breakfast te organiseren”.

De bedoeling is om zoveel mogelijk vertegenwoordigers van bedrijven aan te laten schuiven bij het ontbijt. Het geld dat hiermee opgehaald wordt gaat volledig naar Zuid-Afrika. “Inmiddels hebben 24 bedrijven zich ingeschreven”, zegt collega-student Arik Vlaanderen. “Dat betekent dus dat we sowieso een bedrag van twaalfduizend euro over kunnen maken naar het goede doel”.

Het geld gaat gebruikt worden om de onderwijskansen van jongeren in Zuid-Afrika te verbeteren. “Studenten krijgen van TSiBA Education de mogelijkheid om hun hele studie betaald te krijgen en een beurs te ontvangen. Ons bedrag gaat naar TSiBA University om de eerstejaarsstudenten uit de townships het eerste jaar te kunnen laten afronden”, legt Vlaanderen uit. “Deze jongeren hebben namelijk vaak geen geld, en worden door hun familie aangespoord om te gaan werken. Met het geld kunnen zij een goede opleiding volgen, waardoor hun toekomstkansen vergroten”.

Behalve geld inzamelen staat het Inspiration Breakfast, dat georganiseerd wordt in Het Paleis, ook in het teken van netwerken. “Bedrijven krijgen er de mogelijkheid om met een top-student van de Hanzehogeschool te ontbijten, om te netwerken, voor een eventuele stageplaats of afstudeerstage bij een bedrijf”, zegt Hooijenga. “Het ontbijt zal daarnaast muzikaal opgeluisterd worden door het duo Mark & Ajith”.