Middel en Broersma winnen goud op NK Acrogym

sport
Foto: commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Jolijnh&action=edit&redlink=1

Chanan Middel en Sarah Broersma van GV Olympia zijn zaterdag Nederlands Kampioen geworden bij de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym. Het kampioenschap werd gehouden in het Noord Brabantse Oss.

Middel en Broersma traden ’s ochtends aan in de klasse Senioren Duo E. De oefening die ze ten uitvoer brachten was samengesteld door Astrid Venema. Voor de twee Stadjers verliep de oefening zonder fouten, en ook technisch zat het goed in elkaar. De juryleden beoordeelden de twee turners daarom met 26,25 punten. Met dit punten aantal behaalden ze een gouden medaille.

Acrogym, ook wel sportacrobatiek genoemd, is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Bijzonder aan de sport is dat het niet individueel maar in teams beoefend wordt. De oefening worden op een vierkante vloer van twaalf bij twaalf meter uitgevoerd. Behalve Middel en Broersma hadden zich nog twee teams van GV Olympia geplaatst voor de kampioenschappen. Zij vielen echter buiten de prijzen.