Kunstenaar Christof Beukema overleden

nieuws
Foto: imageafter.com

Kunstenaar Christof Beukema uit de stad is afgelopen vrijdag overleden. Dat is zondag bekendgemaakt. Beukema werd 64 jaar.

De Stadse kunstenaar, die in 1946 geboren werd in Groningen, werd vooral bekend van zijn doek ‘De Groninger Nachtwacht’, een hommage aan Lou de Leeuw toen die veertig jaar in de rock ’n roll muziek zat.

Daarnaast maakte Beukema veel indruk toen hij besloot om een serie doeken te maken naar het werk van de bekende volkszanger Ede Staal. Behalve schilderen was hij in zijn leven ook betrokken bij het schrijven van zestien boeken. De media haalde hij een aantal jaren geleden toen hij met de Stichting Het Spoor Niet Bijster de oude spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal een oude dag wist te geven.

Beukema overleed vrijdagavond in zijn eigen woning nadat hij van de trap was gevallen.