Noodweer trekt zonder grote problemen over Stad (Update: 01.30)

nieuws
Foto: R. Boekhoudt - flickr.com/photos/27225372@N04/

Het noodweer van dinsdagavond heeft niet tot problemen geleidt in de stad. Eerder in de avond gaf het KNMI een waarschuwing voor extreem weer.

Rond 22.30 uur bereikten de buien, die vanuit het zuidwesten kwamen, de stad. Die buien gingen gepaard met windstoten tot ongeveer honderd kilometer per uur, regen en hagel. Opmerkelijk is volgens het KNMI dat het aantal bliksemontladingen veel hoger lag dan normaal. De waarschuwing van het Meteorologisch Instituut is geldig tot 03.00 uur.

Ondanks de waarschuwing viel het allemaal mee. De Groninger brandweer hoefde alleen in de actie te komen in de Opaalstraat in de wijk Vinkhuizen. Daar waren tientallen dakpannen van een woning gewaaid. Ook elders in de provincie bleef het rustig. Op verschillende plaatsen sloeg de bliksem in bomen in, en in Kropswolde werd een woning door het hemelvuur getroffen.

Elders in het land heeft het wel behoorlijk gespookt. In zuid-Nederland was door blikseminslag geen treinverkeer meer mogelijk. In Leerdam sloeg de bliksem in in een woning met rieten kap waarna er brand ontstond. Wateroverlast was er onder andere in Sint Annaparochie in Friesland waar een dak van een verzorgingstehuis het dreigde te begeven vanwege het vele hemelwater.

Heb je een foto van het noodweer in Groningen? Mail de foto naar de redactie op info@oogtv.nl

Foto: twitter.com/nydam9