Grote zoekactie na auto te water (Update: 20.30 uur)

Hulpverleningsdiensten zijn donderdagavond massaal op zoek geweest naar een bestuurder van een auto die ter hoogte van de Matsloot, langs de A7, te water was geraakt. De man, een inwoner van Roden, kon uren later aangehouden worden.

De melding van het waterongeval kwam rond 23.15 uur op de Meldkamer binnen. Verschillende brandweer- politie- en ambulancevoertuigen werden ter plaatse gestuurd. Bij aankomst troffen de hulpverleners een auto aan die op zijn zij in de sloot lag. De wagen was behoorlijk beschadigd. Een bestuurder werd echter niet aangetroffen.

Door de hulpverleners werd een zoekactie op touw gezet waarbij onder andere een politiehelikopter met infraroodapparatuur werd ingezet. Al snel kreeg de helikopter iemand in het vizier nabij een boerderij. Terwijl politieagenten de boerderij omsingelden kreeg de boer des huizes de schrik van zijn leven. Hij was namelijk een plasje gaan doen naast zijn schuur.

Na een urenlange zoektocht is de actie gestaakt. De bestuurder, een man uit Roden, werd even later door agenten aangetroffen op een fietspad. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij teveel gedronken had. Hij is in de cel gezet. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.