Groningse wandelaars om het leven gekomen in Duitsland

nieuws
Foto: flickr.com/photos/extranoise/

Een 37-jarige vrouw en haar achtjarige zoontje uit Sappemeer zijn zaterdag om het leven gekomen in het noordoosten van Duitsland. De twee werden bij het dorpje Klein Damerow in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern geschept door een bestelbus. Dat meldt de NDR.

De twee maakten deel uit van een groep Nederlanders die in het gebied op vakantie waren. Het duo maakte samen met een andere familie een wandeling langs een tweebaansweg van Klein Damerow naar Quaßlin. Het busje raakte behalve de vrouw en haar zoon ook een baby van één jaar die in een kinderwagen zat. De baby, die geen familie is, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou volgens de Duitse politie niet in levensgevaar zijn.

De Groningse overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar zoon raakte zwaargewond en werd in het ziekenhuis in een kunstmatig coma gehouden. In de nacht van zaterdag op zondag overleed hij.

De Duitse politie heeft de bestuurder van de bestelbus, een 22-jarige man, aangehouden. De agenten verdenken hem van dood door onoplettendheid. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat hij niet dronken, of onder invloed van drugs was. De Duitse politie is ook zondag nog bezig om te onderzoeken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.