Zes jonge stadjers aangehouden voor inbraken

De politie heeft zes stadjers aangehouden die worden verdacht van minstens tien inbraken in de maand april. De jongens, tussen de 17 en 19 jaar oud, zouden inbraken hebben gepleegd in woningen en bedrijven in Groningen, Lellens, Leens, Thesinge en Kolham.

Het onderzoek startte nadat vorige maand een 17-jarige jongen op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een restaurant aan de Noorddijkerweg. Hij was een bekende van de politie. In zijn woning werden meerdere gestolen spullen gevonden. Tijdens vervolgonderzoek werden nog eens vijf jongens aangehouden. Ook werden verboden wapens gevonden.

De groep had bij een woninginbraak in Groningen zelfs een auto buitgemaakt. Verder stalen ze vooral laptops, fotocamera’s, sieraden en drank. Vier verdachten zitten nog vast. Justitie bepaalt wat er met de jongens gaat gebeuren.