Suikerfabriek Hoogkerk krijgt vijfde silo

De Suikerfabriek in Hoogkerk krijgt een vijfde silo. De gemeente Groningen heeft het bestemmingsplan voor het terrein aangepast, waardoor de bouw mogelijk wordt.

Omwonenden van de fabriek hadden bezwaar aangetekend tegen de uitbreidingsplannen, maar de gemeente legt deze naast zich neer. “De fabriek bij de stad is twee jaar geleden dichtgegaan”, vertelt wethouder Frank de Vries. “De SuikerUnie heeft indertijd laten weten zich te willen concentreren op de vestiging in Hoogkerk, maar dat ze daarvoor wel extra capaciteit nodig hadden in de vorm van een vijfde silo. Omdat de industrie erg belangrijk is voor de identiteit en de werkgelegenheid voor Groningen hebben ze gezegd dat we als gemeente hier aan mee werken”, aldus De Vries.

Wanneer de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe silo precies gaan beginnen, is nog onbekend. Dit zal mede afhangen van de ambtelijke procedures.

De sloop van de vier silo’s op het terrein van de voormalige Suikerfabriek in de stad is overigens deze week voltooid. Afgelopen weken heeft een bedrijf uit Beverwijk met behulp van een sloopkogel de silo’s gesloopt. Het slopen van de voormalige pulpbrokjesloods is nog niet voltooid. Naar verwachting zal deze loods over twee weken tot het verleden behoren.