“Oppassen met barbecues en kachels op balkon”

112
Foto: sxc.hu/profile/phelle

De Groninger brandweer waarschuwt voor het gebruik van barbecues, vuurkorven en terraskachels op balkons en dakterrassen. De laatste weken heeft de brandweer diverse keren uit moeten rukken voor brandjes op deze uitbouwsels.

Zo raadt de brandweer het Stadjers ten zeerste af om vuurkorven te gebruiken op balkons en dakterrassen. Daarnaast doen gebruikers van barbecues er verstandig aan om tijdens het braden van het vlees de balkondeuren te sluiten. Dit omdat vonken makkelijk naar binnen kunnen waaien waardoor er brand in vitrages of gordijnen kan ontstaan. Op de website van de Groninger brandweer is een volledig overzicht te vinden met tips en adviezen.

Alleen al het afgelopen weekend ontstond er drie keer brand op een balkon. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging het mis in een studentenwoning aan de Van Speykstraat. In de nacht van zondag op maandag ontstond er brand op een balkon aan de Fongersplaats en even later op een balkon aan de Gorechtkade. Alle drie de keren was de schade groot.