Jong FC Groningen sluit seizoen af met gelijkspel

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in de laatste wedstrijd van de competitie met 0 – 0 gelijk gespeeld tegen Jong ADO. Door het gelijkspel is de FC op de derde plaats geëindigd in de Eredivisie voor Beloften.

Het elftal van trainer Dick Lukkien liet gedurende de wedstrijd op sportpark Corpus den Hoorn het betere voetbal zien, maar moest constateren dat gecreëerde kansen constant niet in de touwen belanden. In de eerste helft waren de beste kansen voor Norair Mamedov en Leondro Bacuna.

Mamedov zag zijn kans door de keeper van Jong Ado uit de korte hoek gehaald worden. Bacuna wist twee minuten voor het rustsignaal de bal wel in de touwen te schieten, maar de vlag van de grensrechter bewoog de scheidsrechter er toe om het doelpunt af te keuren.

In de tweede helft ging Jong FC meer risico’s nemen. Dit leverde in de slotfase een grote kans op voor Bacuna die echter, omdat de rust ontbrak, over het doel schoot.

Door het gelijkspel heeft het team van trainer Dick Lukkien 45 punten uit 26 wedstrijden bij elkaar verzameld.