Fout bij berekening reïntegratiebudget

De gemeente heeft een fout gemaakt bij de berekening van het reïntegratiebudget voor 2015. Dat blijkt 8 miljoen hoger te zijn dan eerst gedacht. De SP eist dat gedwongen ontslagen nu worden teruggedraaid.

Woensdag maakte het stadsbestuur bekend dat het jaarlijkse budget voor reïntegratie vanaf 2015 geen 13, maar 21 miljoen euro bedraagt. De landelijke kortingen waren in eerste instantie dubbel geteld. Op basis van die berekeningen had het college besloten dat zo’n 550 gesubsidieerde banen vanaf juli volgend jaar afgebouwd zouden worden.

De SP heeft zich altijd sterk gemaakt voor het behoud van de banen en had dan ook grote moeite met het voorstel van het stadsbestuur. Volgens SP-raadslid Rosita van Gijlswijk betekent de meevaller dat er zo’n 400 banen behouden kunnen blijven. De kans is groot dat er helemaal niemand ontslagen hoeft te worden, aangezien door natuurlijk verloop ook mensen uit de regeling zullen verdwijnen. De SP eist nu een toezegging van het stadsbestuur dat de banen behouden blijven.