Ruim twee miljoen euro subsidie voor Eurosonic/Noorderslag

nieuws
Foto: flickr.com/photos/mvs/2652866841/

Muziekfestival Eurosonic/Noorderslag zal de komende vijf jaar haar programma behoorlijk gaan uitbreiden. Aanleiding hiervoor is een subsidie van 2,1 miljoen euro die de Europese Unie aan het festival toekent.

De subsidie is bedoeld voor het European Talent Exchange Program, en wordt uitgesmeerd over de eerstkomende vijf jaar. Het ETEP-programma heeft als doel om Europese acts in zoveel mogelijk Europese landen op te laten treden. Sinds de invoering van het Program in 2003 hebben meer dan vierhonderd Europese acts meer dan elfhonderd festivaloptredens buiten de landsgrenzen verzorgd. Dankzij het ETEP systeem konden acts als Kaizers Orchestra, Franz Ferdinaned, Wir Sind helden en Voicst snel carrière maken.

Muziekfestival Eurosonic/Noorderslag krijgt het geld omdat het festival veel artiesten laat spelen die actief zijn binnen het ETEP-systeem. Welke veranderingen de organisatie van het festival precies gaat doorvoeren is nog onbekend. Waarschijnlijk zal het programma dat aangeboden wordt flink uitgebreid worden.