Boek over 80-jarig bestaan Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde brengt ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan van het vliegveld een boek uit. In het boek zal terug worden geblikt op de rijke historie.

Zo zal de ontwikkeling van de luchtvaart en het regionale vliegveld een belangrijke plaats in het boek krijgen. Maar ook de besluitvorming rondom de baanverlenging zal beschreven worden. Daarnaast zijn er hoofdstukken over onder andere het KNMI, het model- en zweefvliegen, de luchtvaartschool en bijzondere vliegtuigen.

Groningen Airport Eelde, ook wel vliegveld Eelde genoemd, werd in mei 1931 geopend. De aanleg was een initiatief van oud-wethouder en vliegenier Hayo Hindriks van Eelde. De toenmalige burgemeester van Eelde, Jan Gerard Legro, voorspelde bij de opening dat Eelde een vlieghaven voor heel het Noorden zou worden. Tot nu toe is Eelde echter altijd verliesgevend geweest.

Het boek komt in mei, als het precies 80 jaar geleden is, uit.