Beijum kiest voor waterpartij

wijken

Met 151 stemmen is het plan ‘Mix’ gekozen tot favoriete ontwerp voor de nieuwe inrichting van Plein Oost in Beijum. Dat betekent dat winkelplein een waterpartij krijgt met fonteintjes en veel bomen.

De Beijumers konden de afgelopen week kiezen uit twee verschillende plannen voor de inrichting van het plein. Beiden waren op basis van ideeën van de bewoners en ondernemers ontworpen. In de tweede optie was er vooral ruimte voor speeltoestellen. Het winnende ontwerp met de waterpartij zal nu worden uitgevoerd.

Naast Plein Oost, krijgt de hele wijk een opknapbeurt. De Beijumers konden ook stemmen op kunstwerken die hun wijk gaan verfraaien. Uit een dertigtal ontwerpen zijn er tien gekozen. De realistische kunstwerken bleken het populairst.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *