‘Verkeerssituatie rond Gerrit Krolbrug gevaarlijk’

De gemeente moet iets doen aan de gevaarlijke verkeerssituatie rond de Gerrit Krolbrug. Steeds meer automobilisten lappen de regels aan hun laars en zorgen zo voor chaos en ongelukken. Dat zegt de Bewonersorganisatie Beijum (BOB).

De BOB stoort zich met name aan het feit dat bij de sluiting van de brug auto’s en fietsers door elkaar staan te wachten aan de kant van de Ulgersmaweg. Als het verkeer dan weer op gang komt is het een grote janboel op de brug, aldus de bewonersorganisatie. Dat automobilisten die vanaf de Korreweg komen rechtsaf moeten, terwijl de fietsers rechtdoor gaan, is ook een punt van zorg voor de BOB.

Volgens de BOB zijn doeltreffende maatregelen heel goed mogelijk en moet een oplossing gevonden worden zoals jaren geleden voor de kruising Heerdenpad-Berlageweg: een combinatie van stopborden voor het autoverkeer met strenge controle door de politie.