Stalling voor 10.000 fietsen bij station

nieuws
foto: Roel Breet

De gemeente wil een nieuwe fietsenstalling gaan bouwen bij het Hoofdstation. Er moet ruimte komen voor 10.000 extra fietsen, dat is een verdubbeling van de huidige capacitieit. De stalling is een onderdeel van de plannen die nu worden ontwikkeld voor het stationsgebied en die over een jaar gepresenteerd worden.

In de huidige fietsenstallingen is nog altijd ruimtegebrek. Dat probleem wordt op de korte termijn aangepakt door ieder jaar 500 extra stallingen te plaatsen naast de huidige ‘fietsenflat’ en bij de Achterweg. Maar ook dat zal op de lange termijn onvoldoende zijn.

Door de komst van de Regiotram en de mogelijke treinverbinding met Heerenveen moet het stationsgebied drastisch worden aangepast. De nieuwe fietsenstalling maakt onderdeel uit van die plannen.

Deel dit artikel: