Jong FC Groningen laat punten liggen in kraker

sport
Foto: sxc.hu/profile/raien

Jong FC Groningen heeft maandagavond in eigen huis met 1 – 1 gelijkgespeeld tegen koploper Jong PSV.

Het elftal van trainer Dick Lukkien begon niet al te voortvarend aan de wedstrijd en liet tijdens de eerste helft bij tijden slecht voetbal zien. Toch was de eerste kans in de wedstrijd voor Tom Hiariej. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Kort voor rust wist Hiariej wel raak te schieten. Zijn schot werd van richting verandert waardoor de bal onhoudbaar werd voor de PSV-doelman. 1-0 Zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft begon Groningen beter te spelen. Toch was het Jong PSV dat na zestig minuten op gelijke hoogte kwam. Doelman Leonard Nienhuis maakte een overtreding in het strafschopgebied waarna Zakaria Labyad namens de Eindhovenaren de toegekende strafschop wist te benutten. Groningen kreeg uiteindelijk nog wel kansen om de drie punten uit het vuur te slepen, maar het team faalde.

Door het gelijke spel blijft de Jong FC op de tweede plaats staan met 34 punten uit negentien wedstrijden.