Brand Heymanscentrum snel onder controle (Update: 21.15 uur)

112
Foto: Martin Nuver / 112groningen.nl

Er heeft donderdagavond korte tijd brand gewoed in het Heymanscentrum aan de Henri Dunantlaan in de wijk Corpus den Hoorn. Omdat het gebouw een zorgfunctie heeft schaalde de brandweer op naar ‘middelbrand’.

De melding van de brand kwam rond 20.10 uur binnen op de meldkamer. De Groninger brandweer kwam ter plaatse met twee bluswagens en een ladderwagen. “De brand is ontstaan in een appartement op de vierde verdieping van het gebouw”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de brandweer. “De bewoner constateerde brand bij de gordijnen en heeft vervolgens zelf alarm geslagen. Het personeel heeft vervolgens alle appartementen, zes in totaal, ontruimd”.

De brandweer had het vuur snel onder controle. “De bewoners van de appartementen zijn intern opgevangen en ik verwacht dat zij snel weer terug kunnen naar hun kamer”, aldus Coenraads. Voor de bewoner van de uitgebrande kamer ligt dat anders. “Hij zal de nacht elders door moeten brengen”. Op dit moment is de brandweer bezig om de gang te ventileren omdat daar nog rook staat.

Het Heymanscentrum bestaat uit een combinatie van een verzorgingstehuis met appartementen en een verpleegtehuis.