Reparatie zeilschip Wubbo Ockels duurder dan verwacht

nieuws
Foto: Rick Akkerman

De reparatie van de Ecolution gaat een half miljoen euro meer kosten dan eerst gedacht werd. In eerste instantie dacht Wubbo Ockels zijn boot voor één miljoen euro te kunnen herstellen maar nu heeft hij dat bedrag bijgesteld naar 1,5 miljoen euro.

In de nacht van 30 november vorig jaar werd het innovatieve zeilschip door onbekenden vernield en deels tot zinken gebracht. Het schip lag op dat moment in het water bij de werf No Limits Ships BV aan de Friesestraatweg.

Door de vernieling moet het interieur en het leidingwerk van het zeilschip compleet vervangen worden. Degenen die het schip vernield hebben zijn nog altijd voortvluchtig. Ockels loofde een aantal dagen na de vernieling een beloning van vijfduizend euro uit voor de gouden tip.