Binnenstad krijgt stadsgarderobe

nieuws
Foto: maps.google.nl

Een dagje winkelen in de binnenstad van Groningen levert vaak volle en zware tassen op die de hele dag meegezeuld moeten worden. Om deze ergernis te voorkomen krijgt de binnenstad een garderobedienst die behalve voor het winkelend publiek ook voor het uitgaand publiek bedoeld is.

De stadsgarderobe is een initiatief van de Groningen City Club en zal ondergebracht worden in een leegstaand pand in de binnenstad. In de garderobe, die ook in de avonduren geopend zal zijn, kunnen mensen die uitgaan hun jassen kwijt. Aankopen in de binnenstad kunnen tijdelijk bij die dienst in bewaring worden gegeven. Voor het gebruik van de garderobe zal wel een kleine vergoeding gevraagd worden.

De bedoeling is ook dat de tientallen jassen die ieder weekeinde in de horeca achterblijven in de garderobe verzameld worden. Dat betekent dat mensen die op zoek zijn naar hun verloren jas niet meer naar het politiedepot hoeven. Het uiteindelijke doel van de stadsgarderobe is om de gastvrijheid van de Groninger binnenstad te vergroten.