Rehwinkel bezorgd over positie homo’s

nieuws

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen maakt zich zorgen over de positie van homoseksuelen in Nederland. In een gesprek met de Amsterdamse homo-omroep MVS zegt hij dat er veel op het spel staat.

Volgens Rehwinkel, zelf homoseksueel, zijn er groepen Nederlanders die niet positief staan tegenover homo’s. Hij vindt dat homoseksuelen moeten beseffen dat die houding een bedreiging vormt voor hun persoonlijke vrijheid.” Als we achterover leunen, dan konden we dat spel wel eens gaan verliezen”, zegt hij.

In Nederland neemt het verbale en fysieke geweld tegen homoseksuelen de laatste jaren toe. “Ik hoop dat die verworvenheden die er zijn, er nog steeds zijn. Dat staat niet vast aan het begin van 2011.” Roze Zaterdag wordt komend jaar op 2 juli in Groningen gehouden.