nieuws

FC gehuldigd in Euroborg, Jorg Schreuders wint Speler van het Jaar-award (foto’s)

nieuws

Woodstock herleeft in Sterrebos: “Een prachtige middag met veel gezelligheid”

In het Sterrebos bij de muziekkoepel vond zondagmiddag de eerste editie van SterrebosLive van dit seizoen plaats. Volgens Henk Hindriks van de organisatie werd het een succesvolle en gezellige middag.

sport

Forward en Stadspark schieten weinig op in kelderkraker weekend; Groen Geel zon. kampioen

In de tweede klasse I speelden de onderste zes tegen elkaar. Uitgelezen dag om goede zaken te doen voor Forward en Stadspark, maar dat lukte maar matig. Forward speelde op de valreep gelijk, Stadspark verloor.…

sport

Degradatiezorgen Be Quick 1887 en GRC Groningen groter geworden

Voor zowel Be Quick 1887 in de vierde divisie als GRC Groningen in de eerste klasse J zijn de degradatiezorgen groter geworden. Beide ploegen verloren zondag.

nieuws

Jeugdwedstrijd Be Quick Onder-16 1 loopt uit op knokpartij: “Dit past niet bij onze club, dit is niet ok”

Een jeugdwedstrijd tussen Be Quick Onder-16 1 en Buitenboys uit Almere is zaterdag uitgelopen op een knokpartij. Uiteindelijk moesten zes politieagenten er aan te pas komen om de rust te herstellen op de Esserberg.

sport

Donar naar halve finale na ruime overwinning op BAL

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel gehaald. De Groninger basketballers waren zondagmiddag in de beslissingswedstrijd van de kwartfinale duidelijk te sterk voor BAL uit Weert: 89-57.

nieuws

Motorrijder botst achterop personenauto Van Iddekingeweg

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Iddekingeweg. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

nieuws

Waarom moest de meikermis vrijdag eerder dicht? “Dit is weer een voorbeeld van ondernemertje pesten”

De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen wil van het College weten waarom de meikermis afgelopen vrijdagavond eerder dicht moest. Raadslid Mariska Sloot van de partij noemt het een nieuw voorbeeld van ondernemertje pesten.

nieuws

Songfestivalfeest in Forum trekt volle zaal: “Jammer dat Joost werd gediskwalificeerd”

In Forum Groningen vond zaterdagavond een Eurovison viewing party plaats. De avond trok 250 bezoekers waarmee de zaal uitverkocht was.

nieuws

“Betaalbare zwemlessen belangrijk voor zwemvaardigheid en mee kunnen doen in de maatschappij”

Zwemlessen moeten betaalbaar zijn om de zwemvaardigheid op peil te houden maar ook om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daar pleit wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport voor naar aanleiding van het nieuws…

nieuws

Valente met FC Groningen in gesprek over contractverlenging: “De FC is een prachtige club”

Luciano Valente en FC Groningen zijn met elkaar in gesprek over een contractverlenging. Dat heeft Valente (20) zondag aangegeven in de podcast ‘Kon Veel Minder’.

nieuws

Huiskamer van stro en leem na jaar bouwen af in Ten Boer: “Voor Woldwijk maar ook voor het dorp”

Het is een techniek die niet zo vaak meer wordt gebruikt: nieuwbouw optrekken uit stroleem. Op Woldwijk in Ten Boer begon men een jaar geleden aan de bouw van een huiskamer. En nu is het…

nieuws

Participatie laat te wensen over na twee jaar ‘superlinks 1’: “Als je de stad op zwart kunt zetten ben je ver weg”

De participatie laat te wensen over. Dat is de belangrijkste opmerking die genoteerd kan worden in het tussentijds rapport na twee ‘superlinks 1’. Twee jaar geleden vormden GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie en Partij voor de…

nieuws

Historische Groningse tram krijgt opknapbeurt in Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt deze periode druk gewerkt om een historische Groningse tram op te knappen. Het gaat om een tram die in bezit is van de Museumtramlijn in Amsterdam.

nieuws

Suikermarkt strijkt op Eerste Pinksterdag neer op Suikerterrein

Op Eerste Pinksterdag, volgende week zondag, vindt op het voormalige Suikerunieterrein bij EM2 weer een Suikermarkt plaats. De organisatie laat weten dat het marktterrein in vergelijking met de paaseditie wat is uitgebreid.

nieuws

FC Groningen viert zondag promotiefeest: “Tiktok Tammo, Burdy en Marco Schuitmaker”

FC Groningen viert zondagmiddag in de Euroborg haar promotiefeest. De deuren van het stadion gaan om 13.00 uur open.

F
U
R