Harde wind leidt tot stormschades in Stad: “Herestraat ligt bezaaid met rommel”

nieuws
Foto: Joaquín Lo Sie Sen - 112groningen.nl

De harde wind zaterdagmiddag zorgt op verschillende plekken in Stad voor schade. Nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl vertelt dat de Herestraat is afgesloten.

De problemen in de Herestraat ontstonden rond 16.30 uur. “Van een dak zijn bouwmaterialen naar beneden gevallen”, vertelt de nieuwsfotograaf. “De straat ligt bezaaid met rommel. De hulpdiensten hebben vanwege de veiligheid de straat afgesloten.” De brandweer moest ook in actie komen bij Rooftop Merckt aan de Grote Markt. Wind: “Doeken of zonneschermen die op het dak hangen dreigen naar beneden te vallen. Een deel van de straat is afgesloten.” Uiteindelijk heeft de eigenaar van het gebouw, met hulp van boa’s, de doeken verwijderd.

Op het KNMI-station in Eelde worden zaterdag windstoten van 78 kilometer per uur gemeten. Bij Wijk Aan Zee werden eerder in de middag windstoten van honderd kilometer per uur geregistreerd waarmee de eerste zomerstorm van dit seizoen een feit is. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor windstoten in de kustprovincies en de provincie Flevoland.