Busbrug op Peizerbaan heeft weer kuren, bussen moeten omrijden (opgelost)

nieuws
De Zaanbrug tijdens een eerdere storing - Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Zaanbrug, de busbrug in de Peizerbaan (de busstraat tussen de Brailleweg en de Paterswoldseweg), stond woensdagavond enige tijd in storing. Daardoor moesten alle lijnbussen die de brug gebruiken nu omrijden.

Volgens mensen in de buurt stond de brug dit keer niet helemaal open. “De brug lijkt dicht maar de slagbomen blijven naar beneden”, liet een voorbijganger weten. “Er staat een lange file van bussen aan beide zijden van de brug.”

Vanwege de storing stuurde busvervoerder Qbuzz haar lijnbussen in Stad via een omleidingsroute, waarbij een aantal haltes werd overgeslagen. Inmiddels is de storing verholpen en rijden de bussen weer hun normale route.