Zesduizend UMCG’ers vanaf vandaag getooid in nieuwe kledinglijn

nieuws
Foto's via UMCG

Zo’n zesduizend medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) lopen vanaf vandaag in een nieuw werkkloffie.

Alle shirtjasjes, pantalons, doktersjassen, labjassen met korte mouw en zwangerschapspantalons zijn vervangen door een nieuw ontwerp. De verpleegkundigen en artsen zijn daardoor ook niet meer volledig in het wit, zoals de afgelopen twaalf jaar het geval was.

Het UMCG testte de afgelopen zomer kleding van twee leveranciers met 230 UMCG’ers. De kleding van leverancier Van Moer kwam als beste uit de bus, dus dit bedrijf mocht de 33.000 nieuwe kledingstukken gaan leveren.

De oude kledingstukken die nog bruikbaar zijn (30.000 stuks) gaan na een laatste wasbeurt naar verschillende zorginstellingen in Suriname. De rest wordt ‘vervezeld’, waardoor het kan worden hergebruikt als isolatiemateriaal.