Visserbrug wordt woensdag of donderdag weggehaald, tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers komt week erna

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De werkzaamheden aan de kapotte Visserbrug gaan over precies een week beginnen. Volgende week woensdag wordt het brugdek weggetakeld. In de week erna wordt een tijdelijke brug aangelegd voor fietsers en voetgangers.

De werkzaamheden om de brug te verwijderen beginnen volgende week dinsdag om 08.00 uur. Het uittakelen van het brugdek staat volgende week woensdag gepland, met uitloop naar donderdag. Al het vaarverkeer en wegverkeer is gestremd tijdens de werkzaamheden.

Volgende week vrijdag kan het vaarverkeer weer langs de brug. Wegverkeer is vanaf dat moment definitief gestremd voor de komende 1,5 jaar. Daarvoor wordt een omleiding gemaakt.

In de week van 8 juli tot en met 14 juli begint de aanleg van een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers. Dat wordt een  beweegbare schuifbrug, waardoor het vaarverkeer door kan blijven gaan. De gemeente denkt ongeveer een week nodig te hebben voor de aanleg van de brug, waarvoor het vaarverkeer soms tijdelijk wordt stilgelegd.

Anderhalf tot twee jaar geen autoverkeer

De bediening van de Visserbrug werkt halverwege deze maand niet meer. Daarom staan er nu twee zandzakken op het brugdek om deze omlaag te houden. Na technische inspectie bleek dat één van de ‘scharnieren’ van de brug stuk is en dat de brug niet veilig open en dicht kan. Daardoor is de brug nu volledig gestremd voor scheepvaartverkeer.

Het kapotte scharnierpunt zit op een te lastige plek, waardoor reparatie of vervanging in de brugkelder op locatie niet gaat lukken. Het stalen gedeelte van de brug gaat er daarom uit voor een periode van anderhalf tot twee jaar. De Visserbrug stond al op de lijst voor groot onderhoud. Daarom wordt dit nu allemaal in één keer aangepakt.