Veel schade bij brand in deelscooterbedrijf Felyx

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een gebouw van deelscooterbedrijf Felyx aan de Kaskinenweg op industrieterrein Euvelgunne heeft dinsdagavond brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 21.20 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. “Omdat het om een deelscooterbedrijf gaat met veel accu’s in het pand hebben we uit voorzorg opgeschaald naar ‘middelbrand’. Dit betekent dat we een tweede tankautospuit naar het adres hebben laten komen”, vertelt brandweerwoordvoerder Emiel de Vries. “Bij de brand kwam veel rook vrij. Wij hebben de brand onder controle gebracht. Rond 22.00 uur hebben we het sein ‘brand meester’ kunnen geven.”

Volgens nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl is er veel schade ontstaan. “Brandweerlieden hebben een groot aantal beschadigde scooters naar buiten gereden”, vertelt de fotograaf. De Vries: “Over de oorzaak is niets bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Wij hebben na het sein ‘brand meester’ het pand geventileerd en begaanbaar gemaakt.”

Vanwege de brand was de Kaskinenweg afgesloten voor het verkeer.