iPad Henk Krol gestolen in trein naar Groningen

nieuws
Foto: Agnes Monkelbaan via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Voormalig parlementslid Henk Krol is zaterdagmiddag bestolen van zijn iPad. Op X meldt de politicus dat de diefstal plaatsvond in de trein tussen Assen en Groningen.

De voormalig politiek leider van 50PLUS arriveerde rond 17.10 uur op het Hoofdstation in Groningen. “Terwijl ik even naar het toilet ging zag ik dat mijn iPad werd gestolen”, schrijft Krol. Krol ondernam direct actie en blokkeerde zijn betaalpassen. Ook heeft hij geprobeerd om het apparaat te lokaliseren. Krol: “Bij het busstation in Stad is het apparaat uitgeschakeld.”

In de avond kwam het apparaat weer online waarbij deze inmiddels in het asielzoekerscentrum in Drachten bleek te zijn. Krol besloot om het er niet bij te laten zitten en nam contact op met het azc. Ook belde hij de politie. “Ze hebben er meteen werk van gemaakt. Erg netjes”, aldus Krol. Agenten hebben het azc doorzocht maar hebben daarbij het apparaat niet gevonden. De hoop is nu gevestigd op camerabeelden die door de politie bekeken gaan worden.