Grote, groene kantoortoren moet eind 2026 opengaan op Europapark

nieuws
Impressie via MWPO

Elf verdiepingen hoog en groen, vooral heel groen. Ontwikkelaar MWPO wil, samen met een aantal andere Groningse ondernemers, een groot nieuw kantoorgebouw gaan bouwen op het Europapark.

Het ruim 11.000 vierkante meter grote gebouw (wat de naam ‘Ohm’ draagt) wordt gekenmerkt door de groene balustrades boven/onder elke verdieping. Het pand moet komen op een perceel dat ligt aan de Van Elmptstraat, de Boumaboulevard en de Europaweg. De onderste drie verdiepingen worden in de breedte opgebouwd in steen met grote ramen.

De rest gaat de hoogte in. Bovenop het pand komt een groot dakterras, eronder een grote fietsenstalling. In het pand komt, naast een grote kantine, ook een sportschool voor huurders van de kantoorruimtes. Eind 2026 moet het nieuwe gebouw klaar zijn.

Impressie via MWPO