Zeven Harense kerken vullen ‘vakantietas’ voor kinderen van minimagezinnen

nieuws
Foto: Gorechtkerk Haren

Zeven Harense kerken houden van 2 t/m 23 juni de Actie Vakantietas. Ze willen samen 260 rugzakjes vullen voor kinderen van minimagezinnen.

De vakantietasjes zijn bestemd voor kinderen van kwetsbare gezinnen in Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen en voor kinderen van de klanten van de Voedselbank Stad Groningen. Die kinderen kunnen meestal niet op vakantie, in tegenstelling tot veel klasgenootjes.

Mensen die willen meedoen aan de actie, kunnen een tasje meenemen als ze tussen 2 en 23 juni een kerkdienst bijwonen. In de tasjes zit een uitleg en een lijstje met spelletjes die ze in de tas kunnen stoppen, maar ook welke spullen persé niet.

De medewerkers van de zeven kerken gaan samen alle 260 tasjes vullen en vervolgens naar de Voedselbank Stad Groningen brengen. Die geven de tasjes door aan de minimagezinnen. Voor meer informatie, klik op deze link: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/over-kerk-in-actie/onze-themas/actie-vakantietas/.