Vrouwen GCHC kampioen in eerste klasse en promoveren naar Overgangsklasse

sport
Foto Andor Heij: GCHC

De vrouwen van de Groningsche Cricket en Hockey Club, GCHC, zijn zondag kampioen geworden in de eerste klasse. Daarmee promoveren zij naar de Overgangsklasse.

De hockeyvrouwen namen het in een uitwedstrijd op tegen de nummer twee op de ranglijst Bully uit Oldenzaal. De Twentse dames, die dus een directe concurrent zijn voor GCHC, kwamen er niet aan te pas: het werd 1-4 voor GCHC. GCHC-coach Bob Ophuis: “We gingen vol vertrouwen naar Oldenzaal en schoten werkelijk uit de startblokken. We stonden bij rust al 0-4 voor door goals van Sare van den Berg, Marloes Pouw, Flore Pop en Inger Timmenga. In de tweede helft kwamen we nauwelijks in de problemen en ook toen zij het laatste kwart de keeper wisselden bleven we kalm.”

“Het is fantastisch dat we kampioen zijn en promoveren.” Wat gaan jullie nog doen vandaag? “Feesten!”, aldus Ophuis. Met nog één wedstrijd te gaan mag GCHC zich al kampioen noemen. Volgende week wordt er gespeeld tegen AthenA uit Amsterdam. Als die wedstrijd gewonnen wordt dan mag GCHC zich een ongeslagen kampioen noemen. Dit seizoen werd er drie keer gelijkgespeeld. Alle andere wedstrijden werden gewonnen.