Kranslegging ter nagedachtenis aan Groningse militairen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Op begraafplaats Selwerderhof worden dinsdag 4 juni de Groningse militairen herdacht die om het leven kwamen tijdens oorlogs- en vredesmissies.

De herdenking vindt plaats bij het monument Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea en bij het monument Missies NL 1950 – Heden. Het betreft Groningse militairen die na 1945 omkwamen, in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, Angola en Mali.

Er is muziek van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, een gedicht door huisdichter Ruth Ruijgers van de RUG, een herdenkingsrede door burgemeester Ben Visser van Eemsdelta en een aantal kransleggingen.

De plechtigheid op dinsdag 4 juni begint om 14 uur 30. De organisatie is in handen van de SVPG, Stichting samenwerkingsverband Veteranen en Postactieve militairen Groningen.