Kleurrijk spektakel in De Poffert: “Het is genieten”

nieuws
Foto: Kees de Bock

Wie deze dagen door De Poffert rijdt zal het niet ontgaan zijn: tientallen kleurrijke bloemen in de tuinen langs het Hoendiep. Achter de bloemenpracht schuilt ook een mooi verhaal.

Dorpsbelangen Den Horn heeft in 2021 met steun van de provincie diverse bloemenstroken aangelegd. Daarbij werd gebruik gemaakt van zadenmengsels uit de eigen streek. Een jury was onder de indruk en sprak van een mooie samenkomst van veiligheid, biodiversiteit en recreatie. Voor dorpsbelangen was dit reden om door te gaan. “Ze hebben daarop zaden rondgebracht op vele adressen in het Westerkwartier”, vertelt bewoner Kees de Bock uit De Poffert. “Het zaad is bekostigd met de prijs die ze gewonnen hebben.”

De zaden werden massaal geplant en zo is er net als vorig jaar sprake van een kleurrijke bloemenpracht in het gehucht ten westen van Hoogkerk. Het gaat onder andere om teunisbloemen en verbena’s. “Het is echt genieten van al die mooie bloemen. Het geeft een zomers gevoel”, besluit De Bock.

Foto: Kees de Bock