Donar dwingt vijfde wedstrijd af tegen Heroes Den Bosch

sport
Donar-speler David Gabrovsek (met bal en masker) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft opnieuw verrassend gewonnen van Heroes Den Bosch in de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Groninger basketballers waren woensdag in de vierde wedstrijd, in Martiniplaza, te sterk voor de Bosschenaren: 88-80.

Na de vorige wedstrijd, afgelopen zondag, bleek Dakota Quinn een hersenschudding te hebben opgelopen. Hij speelde dus niet mee. David Gabrovsek had een gebroken neus en speelde met een masker op. Tel daarbij op de al langer geblesseerden Jordy Kuiper, Theo John en Karolis Babusis, en weinigen zullen een nieuwe stunt van Donar verwacht hebben. Toch nam de ploeg al snel een voorsprong van 18-11, en na de eerste 10 minuten was het 27-20, mede door 10 punten van John Meeks. Gedurende het tweede kwart bleef er een ruime voorsprong op het scorebord staan. Het kleinste verschil was er bij 42-37. Bij rust was de stand 51-43.

Ook na rust bleef het verschil in stand. Die werd zelfs even 15 punten, bij 67-52. Aan het eind van het derde kwart was het 73-62. In het laatste kwart kwam Heroes terug tot 77-72 en 81-75, maar daarna scoorde Donar 5 punten achter elkaar. In de laatste 2,5 minuut veranderde er weinig meer aan de stand.

Topscorers bij Donar waren John Meeks met 25 punten, Sander Hollanders met 24 punten, Kjeld Zuidema met 11 punten, en Nick Tomsick en David Gabrovsek met beiden 10 punten. Bij Heroes Den Bosch was DJ Fenner topscorer met 20 punten.

De stand in deze ‘best of 5’ is nu 2-2, waardoor er komende vrijdag een beslissingswedstrijd in Den Bosch is. De winnaar van die wedstrijd speelt in de finaleserie tegen ZZ Leiden.