Ook GRC heeft nu een ruilkast voor te klein geworden sportkleding

nieuws
Peter Rebergen (links) van de ChristenUnie geeft de kast aan Bert van Putten (rechts) van GRC - Foto via ChristenUnie Groningen

Nadat FC Lewenborg vorige maand het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen, reikte de raadsfractie van de ChristenUnie vrijdagmiddag een tweede ruilkast voor sportkleding uit aan voetbalclub GRC.

Bert van Putten, voorzitter van de jeugdcommissie van GRC, nam de kast in ontvangst van CU-fractievoorzitter Peter Rebergen. GRC kreeg de ruilkast, nadat de club reageerde op een oproep van de ChristenUnie.

De ruilkast is bedoeld om verspilling tegen te gaan en hergebruik te bevorderen. Kinderen groeien vaak snel uit hun sportkleding en schoenen, terwijl deze nog prima te gebruiken zijn. Deze te kleine kleding kan vanaf nu worden ingebracht in de ruilkast bij de club, zodat gezinnen met een kleine beurs minder hoeven uit te geven om hun kinderen te laten sporten.

De ChristenUnie wil volgend jaar ,in het kader van de week van de circulaire economie, weer een ruilkast aan een sportpark of sporthal gaan geven.