OM wil Stadjer (30) zeker twee jaar in het cachot voor drugshandel

nieuws

Twee jaar cel en nog ééns een jaar voorwaardelijk. Als het aan het OM ligt, krijgt een dertigjarige Stadjer deze straf opgelegd voor jarenlange handel in harddrugs. De man wordt ook beschuldigd van witwassen en de teelt van hennep.

Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.

Volgens het OM heeft de Stadjer drie jaar lang gedeald in harddrugs voordat hij werd opgepakt. Hoewel de man geen andere inkomsten leek te hebben, reed hij volgens het OM rond in een dure auto en kocht hij dure horloges en andere merkartikelen. Daarnaast wordt de Stadjer verdacht van het hebben van een hennepplantage aan de Populierenlaan.

De Stadjer bekende te hebben gehandeld in drugs, maar niet in de mate die het OM hem verwijt. De kwekerij zou de dertigjarige Groninger niks hebben opgeleverd, omdat het geld bedoeld zou zijn geweest om een gokschuld af te lossen.

Over twee weken weet de Stadjer of hij straf krijgt van de rechter en hoe hoog deze gaat zijn.