LIVE | FC Groningen neemt het op Paasmaandag op tegen FC Emmen

Goedemiddag! Deze Paasmaandag staat voor FC Groningen niet in het teken van eieren zoeken, want de FC gaat in Emmen opzoek naar drie punten én het periodekampioenschap.

De derde periode is al tijden afgelopen, maar vanwege dit inhaalduel tegen Emmen kon de FC zich nog niet officieel periodekampioen noemen. Als de groen-witten vanmiddag winnen, gelijkspelen of zelfs verliezen (hoogstens met 0-12) kan het Bronzen Kampioensschild worden meegenomen naar Groningen. Dan heeft de FC zich tevens geplaatst voor de Eredivisie Play-Offs.

90+3′ Scheidsrechter Vos fluit af en FC Groningen wint met 0-3 in Emmen.

90′ Dankzij een snel genomen vrije trap komt Emmen er plots uit en kan de bal voor de goal worden geslingerd, maar Parzyszek kopt naast.

84′ Wederom een wissel aan de kant van FC Groningen. Doelpuntenmaker Thom van Bergen verlaat het veld voor Kristian Lien.

80′ Na de 0-3 lijkt FC Emmen het verlies te accepteren. Ondertussen laat de FC nog een aantal fraaie aanvallen zien. Komt er nog een 4e doelpunt aan?

77′ Weer wissels aan de kant van de FC. Doelpuntenmaker Postema verlaat het veld voor Fofin Turay en Peersman wordt vervangen door Thijmen Blokzijl.

72′ FC Groningen gaat wisselen. Duarte verlaat het veld voor Joey Pelupessy. Rui Mendes komt onder gejoel van de Emmen-supporters ook in het veld en vervangt Schreuders.

62′ Romano Postema maakt 0-3! Na een fout in de verdediging van de Emmenaren krijgt Valente de bal bij Romano Postema. Als de aanvaller bij de keeper aankomt, tikt hij al vallend de bal net onder de keeper door. De bal rolt het doel in.

60′ Jurjus redt FC Groningen. Pouwels stormt op het Groningse doel af en komt één op één met de doelman. Jurjus houdt het hoofd koel en stopt de inzet.

56′ De FC komt moeizaam op gang na de rust. Zowel Valente als Jorg Schreuders kan op doel schieten, maar echt gevaar blijft uit.

46′ De tweede helft gaat van start. FC Groningen verschijnt met dezelfde elf op het veld.

Het is rust. De FC staat op een 0-2 voorsprong.

40′ Nog een kans voor Emmen. Isak Määttä schiet tijdens het uitverdedigen onhandig tegen een Emmenaar aan waardoor de thuisploeg in balbezit komt. Na een korte aanval is het eindstation uiteindelijk Maarten Pouwels, maar de spits raakt de bal slecht en schiet over.

36′ FC Emmen is enige tijd voor het doel van Hidde Jurjus te vinden en weet een paar aanvallen op ze zetten. Het grootste gevaar komt van de schoen van Te Wierik, die de bal hard naast schiet.

29′ Marvin Peersman krijgt geel voor een tackle op Van Hoeven.

18′ De FC komt op 0-2! Luciano Valente legt de bal breed op Leandro Bacuna en de aanvoerder maakt het geweldig af.

13′ Thom van Bergen maakt 0-1 voor FC Groningen! Vanuit een corner van Laros Duarte kopt de aanvaller de bal in het doel. De FC staat op voorsprong in Emmen.

7′ De eerste schoten op doel zijn voor de thuisploeg. Dankzij een enorme afzwaaier en Hidde Jurjus blijft het echte gevaar uit.

1′ FC Groningen trapt af. De Hondsrugderby is van start!

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel, Schouten, Te Wierik, Dirksen, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Scholte, Smeets, Van Hoeven; Pouwels.

Opstelling FC Groningen: Hidde Jurjus; Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isak Määttä; Jorg Schreuders, Johan Hove, Laros Duarte, Luciano Valente; Romano Postema, Thom van Bergen.

Scheidsrechter: Martijn Vos